17 Ocak 2014 Cuma

E Devlet ile Bağkur Sorgulama

E Devlet ile Bağkur Sorgulama işlemi için önce E Devlet şifrenizi öğrenmeniz gerekmektedir.”E-Devlet şifremi nasıl öğrenirim? “ Derseniz de; en yakın PTT şubesine gidip 2 TL işlem ücreti ödedikten sonra E Devlet şifrenizi öğrenebilirsiniz.

E Devlet ‘e giriş yapmak için Turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra sayfanın üst kısmın da ki “e-hizmetler” seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza bir çok farklı kurumun otomasyon sistemleri ve sorgulama işlemleri gelecektir.


Bu liste içerisinde E Devlet ile Bağkur sorgulama yapmak için SGK ile ilgili kısmı bulup bu kısımda ki 4B Hizmet Dökümü ‘ne tıkladığınızda E Devlet otomasyon sistemine giriş sayfasına aktarılacaksınız.Yeni açılan sayfada “Kimliğimi şimdi doğrula” tuşuna tıkladıktan sonra “E-devlet şifresi” seçeneğine basıyoruz.Yeni açılan sayfada ilgili yerlere TC Kimlik no ve E-Devlet şifresini girdikten sonra “gönder” tuşuna tıklıyoruz.e Devlet ile Bağkur sorgulama işlemi işte bu kadar.


Bağkur borç sorgulama yaptıktan sonra isterseniz e devlet üzerinden bağkur no sorgulama da yapabilirsiniz. İşlem yaptığınız alanda bağkur numarasını görebilirsiniz.


E Devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra şifre değişikliği yapmanızı ve aynı kısma e-posta adresiniz gibi bilgilerinizi eklemenizi şiddetle tavsiye ederim.E Devlet ile Bağkur sorgulama nasıl yapılır elimizden geldiğince anlattık, umarım faydalı olmuştur.



E Devlet ile Bağkur Sorgulama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder