23 Ocak 2014 Perşembe

SGK Sorgulama

SGK sorgulama, internet üzerinden sosyal güvenlik kurumu tarafından kayıt altına alınan sigorta bilgilerine ulaşmak için kullanılan yoldur. Sgk sorgulama yapacak olan kişi, esgk sayfasına girdikten sonra Tc kimlik no, aile sıra no gibi nüfus cüzdanında yazan bilgileri ekranda belirtilen yerlere girer ve sorgula butonu yardımıyla esgk sorgulama işlemine başlamış olur.


Çalışan insanlar temel hak olarak her zaman sigortalı çalışmayı talep etmişlerdir. Bu haklı talep karşısında kimi zaman bazı art niyetli işverenler, işçinin sigorta girişini yapmayarak veya sigortayı başlattıktan sonra giriş çıkış yaptırarak çalışanının zarara uğramasına neden olur. Bu gibi bir olayla karşılaşmak istemeyen işçiler ise sgk sorgulama yaparak sgk hizmet bilgileri hakkında bilgi sahibi olurlar. Tc no ile işçiler sgk sigorta sorgulama yaparak primlerinin ödendiğini kontrol edebilirler.


SGK Sorgulama

SGK Sorgulama


Sosyal güvenlik kurumunun kişiye özel sorgu sayfasına gelindiğinde, hizmet bilgisi yazılı olan alan seçilir ve buradan 4a hizmet dökümü veya 4c hizmet dökümü kısımlarından uygun olanı tıklanır ve yeni sayfanın açılması beklenilir. Yeni sayfa açıldığında sgk sorgulama sonuçları döküman olarak ekrana gelir. Buradaki sgk dökümünü kontrol ederek sgk priminin ilk ödendiği tarihten günümüze kadar geçen süredeki detayları öğrenebiliriz.


Tc no ile sgk sorgulama uygulaması görüldüğü gibi oldukça basit bir kullanım sunmakta ve bir çok ayrıntıya erişebilmeyi sağlamaktadır. Bu sayede sigortam ödeniyor mu? Sigortalı mıyım? gibi soruların cevaplarına ulaşmak da mümkün oluyor. Şifresiz yapılan sgk sorgulama işlemleri sayesinde vatandaşlar bir kaç dakika içerisinde online hizmetten yararlanarak zamandan tasarruf sağlayabiliyor.


Unutmayın, eğer çalıştığınız yer sigortanızı yapmıyorsa derhal Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüklerine başvurun ve durumunuzu anlatın. Sigortasız işçi çalıştırmak büyük bir suçtur. Sigortasız ya da maaşı düşük gösterip düşük prim gösteren işverenler, çalışanının hakkını gaspetmekte ve ileriye dönük telafisi olmayan mağduriyetler oluşturmaktadır. Hakkınızı yasal ortamda arayıp sonuca ulaşabilirsiniz. Unutmayın, bir kere eksik ödendiği zaman her zaman eksik sgk ödenebilir.


SGK Sorgulama



SGK Sorgulama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder