26 Şubat 2014 Çarşamba

E SSK Sorgulama

E SSK sorgulama işlemi şifresiz olarak ssk hizmet dökümü almaya yarayan işlemdir. T.C. Kimlik no ile yapılan bu işlem sonucunda sgk işe giriş tarihinden itibaren bütün ssk prim sorgulama sonuçları görüntülenir.


Sigortalı olarak çalışmaya başladığınızda otomatik olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna ssk primleriniz ödenmeye başlar. Kimi işverenler deneme süresi adı altında sigortanızı başlatmak istemeyebilir. Bu durum yasal olmadığı gibi sizin aleyhinize işleyen bir süreçtir. Bu sebeple işe başladığınız gün sigortanızın başlatılmasını sağlamalısınız.


E SSK Sorgulama

E SSK Sorgulama


Sigortalı çalışanlar e ssk sorgulama yaparak sigorta primim ödeniyor mu gibi sorularına rahatlıkla cevap bulabilirler. İnternetten ssk sorgulama yapmak için ise esgk sayfasına giriş yapıp esgm sosyal güvenlik merkezi sorgulama birimini kullanmak gerekir. Burada sizden tc kimli no gibi bilgiler istenir. Güvenli sayfa olduğu için rahatlıkla bu bilgileri girip sorgulama yapabilirsiniz. Ssk sorgulama sonuçları kimlik bilgilerinizi girip sorgula butonuna bastığınızda görüntülenecektir.


E ssk sorgulama yaptığınızda görüntüleme olmuyor ya da hata alıyorsanız ssk işe giriş yapılmamış demektir. Bu durumu iş yeriniz ile mutlaka görüşmelisiniz.



E SSK Sorgulama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder