4 Şubat 2014 Salı

SSK Sorgulama

Sgk ssk sorgulama şifresiz olarak esgm ile esgk altyapısı kullanılarak tc kimlik no ile yapılır. Ssk sorgulama yapmak için tc kimlik no haricinde bir de ssk sicil numarasının kullanılmasıyla yapılışı vardır. Ssk prim sorgulama ile sigortalı prim gün sayınızı öğrenebilir ve sigortanın başladığı günden itibaren geçmiş sorgulama yapabilirsiniz.


Günümüzde çalışan kesim maalesef ki asgari ücrete maruz kalmakta. Sigorta primleri genel olarak eksik ödenmekte ve işçi sınıfının geleceği ile oynanmakta. Patronlar ceplerinden çıkacak paranın derdinde olduğu için işçiyi umursamamakta. Hatta hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda bu konuyla ilgili prim ödeyemiyoruz diye yaygara koparmaya da çalıştılar.


İşçiler malumunuz birilerini zengin etmek için didinen sınıfa denir. Birileri zengin olsun diye uğraşırken çalışan emekçi kesim maddi ve manevi bir çok zorlukla karşılaşır. Bu sıkıntılardan bizim konumuz ssk olduğu için eksik ödenen ssk primleri ve ayrıntılarını konuşacağız.


Ssk sorgulama neden önemlidir?


Ssk sorgulama, çalışanların sigorta primlerinin ödendiğini kontrol etmeleri için sgk tarafından sunulan online uygulama ile yapılmaktadır. Bu uygulama hem e devlet üzerinden hemde ssk sgk üzerinden erişim sağlanmakta ve tc kimlik numarası kullanılarak, ssk sicil no ile ve e devlet şifresi ile yapılmaktadır. Ssk sorgulamanın önemi ssk priminin ödenip ödenmediğini kontrol etmek olduğu kadar kaç para üzerinden ödendiğini de öğrenmek önemli bir noktadır. Çalışanların büyük çoğunluğu bu kısmı atladıkları için emeklilik yaklaştıkça sıkıntı çekmeye başlarlar.


Ssk sorgulama nasıl yapılır?


Tc no ile ssk sorgulama, sicil numarasıyla ssk sorgulama ve e devlet şifresiyle ssk sorgulama yapılabilir. E devlet üzerinden yapılacak ssk sorgulaması için şifre gerekmektedir ve e devlet şifreniz yoksa ptt aracılığıyla temin edip devlet kapısından sorgulama yapabilirsiniz.


Tc kimlik numarası kullanılarak yapılan ssk sorgulama işleminde ise kimlik bilgilerinize ihtiyaç vardır. Bu sistemde herhangi bir şifre kullanılmaz ve esgm üzerinden detaylı bir şekilde ssk geçmişini öğrenme şansına sahip olursunuz. Bunun içinde esgk uygulamasına girmek gerekmektedir.


Ssk sicil numarası ile ssk prim sorgulama olayı ise eski bir sistemdir ve burada özet görüntülenir. Ssk sicil numaranızı ve sayfadaki doğrulama kodunu ekrandaki alana girdikten sonra sicil no ile sorgulama yapmış olursunuz.



SSK Sorgulama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder