24 Şubat 2014 Pazartesi

Şifresiz SSK Sorgulama

Türkiye’de çalışan ve emekliler ssk sorgulama yapmak istediklerinde genelde 4a hizmet dökümü alıp şifresiz sigorta prim sorgulama yaparlar. Ssk sorgu işlemleri şifresiz olarak tc kimlik numarası kullanılıp yapılıyor. Bu işlemler ise oldukça basit.


Yurdumuzda çalışan vatandaşların büyük çoğunluğu sgk 4a hizmet dökümü alırlar. Ssk sorgulama yaparak esasında bu 4a hizmet dökümünü alıyoruz. Peki 4a hizmet dökümünü kimler alabilirler?


Şifresiz SSK Sorgulama

Şifresiz SSK Sorgulama


4 a hizmet dökümü, devlet memurluğunun 4c ve bağkurluların sgk 4b statüsü haricinde çalışan tüm çalışanların ssk hizmet dökümü alıp sigorta bilgilerini inceledikleri ve detaylara ulaştıkları hizmet bilgisi sunan prim cetvelinin adıdır. Prim sorgulama yapmak isteyenler ya da işe ne zaman başladım diye merak edenler şifresiz ssk sorgulama yapıp hizmet dökümüne ulaştıklarında tüm detaylı bilgilere de ulaşmış olurlar.


Şifresiz SSK Sorgulama


Ssk sorgulama yapmak için tc kimlik bilgileriniz yeterlidir. Esgk sisteminde yer alan esgm sorgulama sistemi sayesinde herhangi ekstra işleme gerek kalmadan kolayca ssk sorgulamasını yapıyoruz. Bu sebeple edevlet şifresine de ihtiyaç duymuyoruz. Sisteme girip tc kimlik no, aile no bilgilerini doğru girip sorgula butonuna bastıktan sonra açılan ekranın sağ tarafındaki alandan hizmet bilgisini seçmeniz ve 4a hizmet dökümü kısmına girmeniz yeterlidir.


Bu şekilde ssk sorgulama işleminiz gerçekleşmiş ve ödenen ssk prim sayısını öğrenmiş olacaksınız.



Şifresiz SSK Sorgulama

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder